Assistenza Financiële Zorg is gespecialiseerd in beschermingsbewind en inkomensbeheer voor meerderjarigen. Ben jij dus op zoek naar een bewindvoerder, of wil je een aanvraag bewindvoering doen, neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op.

In de meeste gevallen is onze dienstverlening voor jou als cliënt kosteloos en wordt dit betaalt door de gemeente waar je woonachtig bent.

Hieronder een korte opsomming voor je wat je kunt verwachten als wij je zaken gaan behartigen:

Budgetbeheer

Wanneer u zelf niet meer in staat bent om uw financiën en uw administratie te beheren, kunnen wij dit  van u overnemen door middel van budgetbeheer. Wanneer u structureel worstelt met uw financiën, kan het noodzakelijk zijn om uw financiële situatie aan een onafhankelijk persoon over te dragen.     De basis van budgetbeheer is een goede samenwerking en wederzijds vertrouwen. Budgetbeheer kan zowel voor bepaalde of onbepaalde tijd worden aangevraagd.

Inkomsten en vaste lasten

Bij budgetbeheer nemen we uw gehele financiële situatie over. Nadat we uw inkomsten, uitgaven en eventuele schulden in kaart gebracht  hebben beoordelen we waar de knelpunten in uw budget zitten en pakken we  deze aan. In overleg met u bepalen we vervolgens hoeveel leefgeld u wekelijks te besteden heeft. Dit zetten we op een aparte (boodschappen)rekening.  We zorgen ervoor dat uw vaste lasten maandelijks op tijd van de  beheerrekening betaald worden en proberen eventuele achterstanden zo snel mogelijk in te lopen. Daarnaast beoordelen we uw inkomsten en vragen we eventuele toeslagen/voorzieningen voor u aan. Uiteraard houden we u regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen binnen uw dossier. Er is regelmatig contact en iedere  maand ontvangt u van ons een overzicht van de bij- en afschrijvingen op uw beheerrekening. 

Schuldenproblematiek

Wanneer er sprake is van  schuldenproblematiek beoordelen we tijdens het budgetbeheer hoe we deze het beste kunnen oplossen. Vaak kunnen we uw schulden middels afspraken met de schuldeisers af  lossen, maar soms is  het aanvragen van een schuldenregeling noodzakelijk. Dit regelen we in overleg met u.

Goede communicatie

De stap om hulp te zoeken voor financiële problemen is vaak groot. Zeker bij situaties met  schuldenproblematiek leeft er vaak  veel schaamte.   Zeker daarom is goede onderlinge communicatie  essentieel. We willen daarom nogmaals benadrukken dat wij tijdens het budgetbeheer frequent contact met u onderhouden. Dit verwachten we namelijk ook van u. 

  Beschermingsbewind

  Beschermingsbewind lijkt heel erg veel op inkomensbeheer. Het grootste verschil is eigenlijk dat beschermingsbewind aangevraagd dient te worden bij de rechter. Dit verzoek kun je zelf doen bij de rechtbank. Meestal gebeurt dat met hulp van onze organisatie, partner, familie of een hulpverlener. Wij kunnen dit hele traject voor je verzorgen en zullen je natuurlijk ook bijstaan in de rechtbank.

  Bij toekenning van de bewindvoering zullen wij aan de Rechtbank, Sector Kanton verantwoording afleggen over de zaken waarover het bewind is uitgesproken.

  Afhankelijk van je inkomen c.q. uitkering kunnen wij Bijzondere Bijstand voor je aanvragen. Hierdoor draai je niet zelf op voor onze kosten.

  Inkomensbeheer of beschermingsbewind kan worden beëindigd door:

  • Je dient zelf een verzoekschrift ter opheffing in
  • Uitspraak Rechtbank, Sector Kanton
  • Overlijden cliënt

   

  Om je aan te melden kun je telefonisch contact met ons opnemen, maar je kunt je natuurlijk ook online aanmelden.